Kaikille avointa kässätoimintaa keväällä 2020

3.1.2020

Kässäkahvilat kevät 2020

 

Kässäkahvilassa tehdään käsitöitä, vaihdetaan vinkkejä ja opitaan uutta. Halutessasi voit opetella uusia taitoja ja tekniikoita tai kuunnella asiantuntijaluentoja, tai voit yhtä hyvin tehdä omaa käsityötä mukavassa seurassa. Lisäksi voit kysyä neuvoa, jos haluat vaikkapa oppia neulomaan sukan tai virkkaamaan.  

Kässäkahvilat ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Kässäkahvila on kerran kuukaudessa Vapaan Kaupungin tiloissa Kauppakeskus Redissä Kalasatamassa klo 17.30-19.30.

Kässäkahvilan järjestämisestä vastaa Kädentaitomartat ry, sähköposti kadentaitomartat@gmail.com.

 

13.1. Kirjovirkkaus. Kahvilassa tutustutaan kirjovirkkauksen tekniikkaan ja tyylilajeihin. Illan aikana voit aloittaa harjoitustyönä Molla Mills -henkisen pussukan. Ota mukaan kahta selvästi eriväristä keskivahvaa lankaa, lankoihin sopiva virkkuukoukku ja sakset.

4.2. Neuleiden valmistus ja viimeistely. Kuinka päätellään neuletyön langat siististi? Entä kuinka tehdään siisti sauma villapuseroon? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksia marttojen kaikille avoimessa kässäkahvilassa. FT, käsityöopettaja Ritva Koskennurmi-Sivonen antaa vinkkejä sujuviin työtapoihin neuleiden valmistuksessa ja viimeistelyssä

5.3. Luento neulomisen historiasta. Kuinka kauan Suomessa on neulottu? Mikä on tyypillistä suomalaiselle neulomiselle? Maaliskuun kässäkahvilaan saadaan vieraaksi FT, kansatieteilijä Anna Rauhala, joka kertoo tuoreen väitöskirjansa pohjalta neulomisen historiasta ja merkityksistä meillä ja muualla. Ota mukaan oma käsityö ja tule kuuntelemaan mielenkiintoista luentoa.

1.4. Pääsiäisaskartelua. Tarvikkeista ilmoitetaan myöhemmin.

4.5. Korjaustyöpaja. Kuinka paikkaan farkkujen polvet tai paitapuseroon tulleeseen reiän siististi? Miten parsin sukkaan tulleen reiän? Marttojen kaikille avoimessa kässäkahvilassa saat neuvoja vaatteiden korjaamiseen ja pieniä korjauksia on mahdollista tehdä paikan päällä. Ota korjattava vaate ja paikkakangas mukaan.